fbpx
Leestijd: 2 minuten

Klanten vinden het steeds lastiger om hun telefoon te nemen en een afspraak te boeken. Ze gaan alsmaar meer eerst eens kijken of hiervoor een online alternatief bestaat. Tevergeefs is dit vaak nog niet het geval, ook al biedt dit heel wat voordelen zowel voor de efficiëntie van jouw zaak als de klanttevredenheid. Online booking bespaart je heel wat tijd en laat je focussen op wat echt telt voor jouw zaak: de klant! Hier lees je 5 redenen waarom je vandaag nog de overstap naar een online boekingssysteem moet maken.

Heb je ook genoeg van de rinkelende telefoon tijdens een behandeling?

Zeg dan maar snel ‘bye bye’ tegen de papieren agenda. Want met een online afsprakenboek heb je jouw telefoon nauwelijks nog nodig. Voor afspraken verwijs je gewoon door naar de agenda op je persoonlijke website. Zo kan de klant online een vrij moment kiezen om een afspraak te maken. Dit wil zeggen dat jij en je collega’s elkaar niet langer argwanend moeten aankijken tot iemand uiteindelijk de telefoon opneemt.

Ben je het beu dat er steeds discussie is over wie welke klant doet?

Met online booking is dit niet meer aan de orde want voortaan kan de klant op voorhand zijn/haar favoriete medewerker kiezen. Bovendien kan je de competenties van je collega’s instellen. Hierdoor verschijnen enkel zij als mogelijkheid bij het kiezen van een bepaalde behandeling. Zo hoef je ook de agenda van je collega’s niet meer onder je takenpakket te nemen.

Wil je niet langer puzzelen in je agenda?

Het inplannen van afspraken is meer dan alleen de vrije momenten opvullen. Elke behandeling neemt namelijk verschillende tijdsduren met zich mee. Zo zal een brushing minder lang duren dan een kleuring. Sommige online bookingssystemen zoals Optios laten de klant naast de dag en het uur van de afspraak ook de gewenste dienst kiezen. Zo hoef je niet meer te berekenen hoe lang het zal duren om je volgende afspraak in te plannen. Bovendien zal de klant op die manier ook minder lang moeten wachten.

Komt er alweer een klant niet opdagen?

Meteen na de boeking van de afspraak krijgt de klant een bevestigingsmail, waarna je via het programma kan controleren over dit afgeleverd en gelezen is. Vlak voor de afspraak krijgt de klant nog een herinneringsmail waardoor een verkeerd genoteerde datum of uur niet langer aan de orde is. De klant kan daarnaast via de online agenda de afspraak annuleren en een nieuw moment te kiezen. Bovendien kan de afspraak ook in de eigen mobiele agenda van de klant geïmplementeerd worden, de kans op vergissing wordt op die manier minimaal.

Moet je opnieuw een heleboel voicemails beantwoorden?

Ook na sluitingstijd hoef je niet steeds te denken aan je beschikbaarheid voor afspraken. Want het online bookingssysteem is altijd en overal toegankelijk. Zo kunnen er ook buiten de werkuren afspraken gemaakt worden zonder dat je steeds je telefoon bij de hand hoeft te hebben. Want wanneer de klant een afspraak maakt, krijg je gewoon een bevestigingsmail en klaar! Je kan bovendien ook op elk moment van de dag je agenda even checken zonder dat je steeds je afsprakenboek bij de hand moet hebben.

😍Ervaar zelf wat een online booking voor jou kan betekenen.
Test nu één maand gratis.
Maak nu snel, gratis & vrijblijvend jouw Optios proefaccount aan.


1 reactie

Is jouw kapsalon software up-to-date ? De ultieme checklist - Optios · 19 augustus 2019 op 17:58

[…] je software aanpassen of de afbeeldingen op je online booking kiezen, is iets dat de meeste verouderde softwares niet […]

Gesloten voor reacties.