fbpx
Leestijd: 2 minuten

Een-eigen-website-maken-voor-je-kapsalon-met-optios-software-voor-kappers

Vroeger had je helemaal geen website nodig om een succesvol kapsalon te runnen, maar de tijden zijn veranderd. Steeds vaker gaan nieuwe klanten via het internet op zoek naar diensten. Daarbij willen ze te weten komen wat jouw salon te bieden heeft en hopen ze ook op die manier meteen een afspraak te kunnen boeken.

Naast het gemak voor de klant biedt het jou als zaakvoerder ook tal van groeimogelijkheden zowel op het gebied van klantenwerving als efficiëntie van de werking van je zaak. Kortom het zal je heel wat moeite besparen.

Indien je nog niet overtuigd bent, lees je hier 5 redenen waarom het belangrijk is om een website te maken voor je kapsalon.

Visibiliteit

Zoals eerder gezegd, gaan klanten steeds vaker online op zoek naar informatie over je kapperszaak. Wanneer je daar een mooi ogende website aan toevoegt, kan dit een goede eerste indruk geven voor de professionaliteit van je zaak. Je kan je op die manier ook onderscheiden van concurrenten die nog niet over een eigen website beschikken.

Online booking

Door de online booking op je persoonlijke website, kunnen potentiële klanten makkelijk zien wanneer er nog een plaats vrij is. Daarnaast zien ze ook wanneer het druk of kalm is in je zaak, niet langer boze blikken van wachtende klanten dus, zucht! Het bespaart je daarnaast heel wat telefoontjes en een onoverzichtelijk afsprakenboek.

Marketing boost

Om nieuwe klanten aan te trekken moet je aantonen dat je over de juiste vaardigheden en producten beschikt. Dit kan je alvast doen door op je website de belangrijkste diensten en de merken die je gebruikt op te lijsten.

Daarnaast kan je je website personaliseren met foto’s van de resultaten die je boekt en feedback van klanten. Op die manier krijgt je zaak een unieke opwaardering. Ook de producten uit je salon kunnen online aanboden worden, wat alweer een extra inkomst betekent!

Reviews

Reviews op je website zijn dé beste manier om nieuwe klanten aan te trekken. Stuur je klanten na hun afspraak een feedback mail en laat deze automatisch op je website verschijnen. Mensen laten hun keuze namelijk vaak baseren op de mening van anderen.

Geen idee hoe je reviews op een website kan laten verschijnen? Salonsoftwares kunnen je hierbij helpen.

Altijd en overal bereikbaar 24/7

Dat je website 24/7 beschikbaar is, wil niet zeggen dat jij dat ook moet zijn. Allesbehalve zelfs, want je zal niet langer bezig moeten zijn met klantencontact, buiten dan de service die je verleent ;-). Zo zal je na een lange werkdag niet langer berichtjes en voicemails moeten beantwoorden, want geef maar toe je job is al zwaar genoeg!

Ervaar zelf wat een persoonlijke website voor jou kan betekenen.

Test nu één maand gratis.

Maak nu snel, gratis & vrijblijvend jouw Optios proefaccount aan.