fbpx
Leestijd: 3 minuten

3_macbooks NL

Dit is de ultieme checklist om te weten of jouw kapsalon software nog voldoet aan de hedendaagse eisen. Het hebben van een moderne kapsalon software is van groot belang. Het is onderdeel van de “customer experience” ofwel de beleving van de klant bij een bezoek aan jouw kapsalon. 👉🏻 Check nu of jouw software nog up-to-date is

  1. Één centrale software
  2. In de cloud
  3. Personaliseerbaar
  4. Werkt op je smartphone
  5. Gekoppeld met jouw merken

1. Één centrale software

Komt het vaak voor dat je klanten dubbel moeten invoeren ?
Zowel in je agenda als in je kassasysteem? Verouderde software laat niet toe dat je vanuit de agenda een klant afrekent. Je moet de klantgegevens nogmaals invoeren in je kassa.

Nieuwe software, zoals Optios, heeft alles aan elkaar gekoppeld: online booking, agenda, klantenfiche, kassa & voorraad. Dat spaart jou tijd aan de kassa & je kan meer aandacht besteden aan de klant tijdens het afrekenen.

2. In de cloud

Verouderde software werkt meestal niet in de cloud. Maar wat betekent dat nu “de cloud”? Iets opslaan in de cloud betekent dat al jouw gegevens veilig bewaard worden en dat je die altijd en overal kan raadplegen, op elk toestel.

Met moderne salon software, kan je profiteren van de voordelen van de cloud. Je ontvangt voortdurend updates en verbeteringen, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Zou het niet handig zijn om al jouw klantgegevens veilig in de cloud te bewaren ? Jouw klanten zijn immers de kern van jouw salon.

3. Personaliseerbaar

Makkelijk je software aanpassen of de afbeeldingen op je online booking kiezen, is iets dat de meeste verouderde softwares niet hebben.

Nieuwe softwares bieden de mogelijkheid om de afbeeldingen, structuur & look-and-feel van jouw online booking te bepalen.
Er zijn mogelijkheden om per medewerker de vaardigheden of zelfs de tijdsduur van behandelingen in te stellen. Bovendien is het prettig werken met een frisse look & mooi overzicht.

iPhoneX_GreyBackground_tekst

4. Werkt op je smartphone

Héél handig als jouw software ook via je smartphone te raadplegen en beheren is.
Vaak is het bij oudere softwares zo dat je enkel de agenda kan raadplegen op je smartphone, maar niet (makkelijk) kan aanpassen.
Bij up-to-date software kan je ’s avonds nog snel je planning voor de dag erna bekijken.
Werk je met personeel, dan kan je vanop vakantie makkelijk je zaak en cijfers opvolgen.
Je administratie heb je altijd bij de hand en kan je makkelijk doorsturen naar je boekhouder.

5. Gekoppeld aan jouw merken

Jaarlijks worden de productprijzen wel eens aangepast of het gamma uitgebreid. Het is een herkenbaar fenomeen dat je iedere keer handmatig alle prijzen moet aanpassen. Tijdrovend as hell. ❌

Een koppeling met jouw leverancier biedt de mogelijkheid om alle productwijzigingen of aanpassingen van het gamma ook bij jou door te voeren. Kies uit meer dan 250 gekoppelde merken en klaar! Wat een luxe! 😃

Zijn één bovenstaande punten niet aanwezig in jouw huidige software?
Of wil je toch eens in detail vergelijken ?

 

Onze experten geven gratis & vrijblijvend een demonstratie bij jou in het salon.
Vraag nu een gratis & vrijblijvend adviesgesprek aan

 

Categorieën: Algemeen