fbpx
Leestijd: 2 minuten

Klanten die niet komen opdagen vormen waarschijnlijk een van je grootste ergernissen bij het runnen van jouw kapsalon. Vaak denken no-showers niet voldoende na over de gevolgen die dit kan hebben voor jouw salon. Zo ontstaan er vrije momenten waarop je je werknemers wel moet betalen, maar je terwijl geen inkomsten verwerft. Jammer genoeg zal je het aantal no-shows nooit volledig onder controle kunnen hebben, maar toch zetten we een aantal tips op een rijtje die het aantal serieus kan doen verminderen.

Bevestiging via e-mail

“Was mijn afspraak nu 14u30 of 15u30?” Door een bevestigingsmail te sturen na het inplannen van de afspraak, hoeven klanten zich dit niet langer af te vragen en je ook niet meer lastig te vallen met telefoontjes. Vlak na het boeken van de afspraak krijgt de klant automatisch een mail in zijn/ haar inbox met de datum en het uur van de afspraak. Nadien kan de klant het kappersbezoek meteen inplannen in zijn/ haar mobiele agenda, zo zullen ze hun afspraak echt niet meer kunnen vergeten.

Herinneringsmail of sms

Ook al stuur je een bevestigingsmail, toch zullen er vaak nog klanten zijn die er in slagen om hun afspraak te vergeten. De herinneringsmail of sms zorgt ervoor dat de klant net voor zijn/ haar afspraak hier nog eens aan herinnerd wordt. Op die manier is de kans op vergeten of vergissing minimaal.

Afgeleverd en gelezen

“Ja maar, ik heb niks ontvangen”, is niet langer aan de orde. Want na de verzending van je bevestigingsmail en herinneringsmail kan je controleren of deze afgeleverd en gelezen zijn. Niet langer luisteren naar de flauwe excuses van sommige klanten dus!

Leren uit het verleden

Je hebt vast wel bepaalde klanten die het zich vaker veroorloven om niet of te laat te komen opdagen. Noteer een opmerking bij bepaalde klanten. Die kan je dan laten verschijnen in je agenda, op die manier kan je er bijvoorbeeld aan herinnerd worden dat deze klant nog een extra herinneringsmail kan gebruiken.

Ga de strijd aan tegen no-shows!
Test nu één maand gratis.
Maak nu snel, gratis & vrijblijvend jouw Optios proefaccount aan.

Categorieën: Algemeen