fbpx
Leestijd: 2 minuten

Velen onder jullie krijgen waarschijnlijk een onprettig gevoel alleen al bij het lezen van het woord ‘nieuwsbrief’. Ook ik zie het vaak als een lastig verschijnsel in mijn mailbox. Toch zijn er ook veel voordelen verbonden aan e-mailmarketing. Het zorgt er namelijk voor dat je zaak relevant blijft, het brengt ook lage kosten met zich mee en is eenvoudig op te stellen en te versturen.

Maar tussen de talloze andere nieuwsbrieven die we dagelijks ontvangen, is het belangrijk om op te vallen. Daarom sommen we hier enkele tips and tricks op die jouw nieuwsbrief dat tikkeltje meer geeft.

1. Content = king

Stuur niet zomaar een e-mail om iets te versturen maar zorg ervoor dat je mail waardevolle content bevat. Probeer niet enkel dingen te verkopen, maar verstuur ook informatieve zaken. Denk bijvoorbeeld aan wat klanten aan je vragen tijdens hun bezoek aan jouw salon. Verzamel al deze vragen en schrijf je antwoorden uit in een blogbericht. 

2. Kies een opvallend onderwerp

Het onderwerp is het eerste wat je ontvanger zal zien, het moet hen dan ook over de streep halen om je nieuwsbrief te openen. Hou het daarom kort maar krachtig. Kies niet meer dan 30-35 karakters zodat het onderwerp ook goed leesbaar blijft op gsm. Maak ook gebruik van actiewoorden zodat de ontvanger effectief een reden heeft om de e-mail te openen.

3. Kies een aantrekkelijke foto

Vergezel de tekst in je nieuwsbrief van een leuke foto. Op die manier krijgt je nieuwsbrief meer leven en zal de ontvanger zich beter kunnen inleven in het bericht. Zorg ervoor dat de foto die je kiest een goede resolutie heeft. Je kan zelf een foto nemen of eentje zoeken op rechtenvrije sites die heel wat mooie foto’s gratis aanbieden. MAAR dit wil niet zeggen dat je daarom je tekst moet verwaarlozen.

4. Spellingcheck

DT-fouten zijn echt not done in je e-mailmarketing. Zorg er dus voor dat je je nieuwsbrief steeds door iemand laat nalezen. Een foutloze e-mail zal de professionaliteit van je zaak alleen maar ten goede komen.

5. Zakelijk e-mailadres

Maak een zakelijk e-mailadres aan om je mails uit te zenden. Zorg er ook voor dat je je nieuwsbrieven steeds verstuurd met hetzelfde e-mailadres. Niets zo onprofessioneel wanneer er in je mailbox een berichtje verschijnt van crazylovegirl80@hotmail.com

6. Kies je doelgroep

Stuur niet zomaar elke nieuwsbrief naar je volledige klantenbestand door, maar specificeer voor elke mail je doelgroep. Dit kan je doen door een filter aan te maken met bijvoorbeeld het geslacht en de leeftijdscategorie van de ontvanger. Zo stuur je content in het rond waarin de desbetreffende ontvanger écht interesse kan hebben, en zal je e-mailmarketing zijn nut voor je bewijzen.

7. Maak je nieuwsbrief persoonlijk

Spreek de ontvanger aan bij zijn/haar voornaam. Dit verpersoonlijkt je e-mail waardoor de ontvanger zich meer aangesproken zal voelen. Je kan dit ook al doen in het onderwerp, waardoor de persoon in kwestie zich belangrijk voelt.

Ps: Je hoeft dit niet voor elke klant afzonderlijk handmatig in te geven. Optios voorziet met de marketingfunctie een tool die dit voor jou doet!

8. Actie = reactie

Mensen zijn steeds gelukkig wanneer hen iets aangeboden wordt. Je nieuwsbrief is hier de ideale gelegenheid voor. Bied je een bepaalde actieprijs aan? Zijn bepaalde producten in promotie? Laat het je klanten weten! Je zal zien dat het loont.

Ervaar zelf hoe je zaak in het vizier blijft!
Test nu één maand gratis.
Maak nu snel, gratis & vrijblijvend jouw Optios proefaccount aan.