fbpx
Leestijd: 3 minuten

Kan jouw online booking een duwtje in de rug gebruiken? Om het meeste uit je salonsoftware te halen, sommen wij enkele tips op om klanten nog meer aan te sporen je online afsprakensysteem te gebruiken. Zo kan je de klant die in de stoel voor je zit een nog betere service verlenen en hoef je niet steeds telefoontjes te beantwoorden.

  1. Afsprakenknop op website
  2. Visibiliteit op social media
  3. Voicemail met doorverwijzing
  4. Vermelding in etalage
  5. Opmerking bij klanten die telefonisch boeken
  6. Handtekening in e-mail
  7. Visibiliteit in salon
  8. Automatische respons Facebook Chat

1. Afsprakenknop op website

Heb je al een eigen website? Hopelijk wel, want nieuwe klanten zullen je vaak via deze weg zoeken en hopelijk ook snel vinden. Wanneer je dit al kan afvinken, kun je hier het best een goed zichtbaar afsprakenknop op plaatsen. Zet deze in een opvallend kleurtje en plaats hem op je startpagina. De tekst op de button bevat best een call-to-action zoals bijvoorbeeld “boek nu online”.

PS: Met de salonsoftware van Optios krijg je een persoonlijke website met een afsprakenknop inbegrepen.

Afsprakenknop-op-website-kapsalon

2. Visibiliteit op social media

Heb je al een Facebookpagina voor je kapsalon? Zo niet, doe dit dan snel want het verhoogt je online visibiliteit en zal je dus een hoop nieuwe klanten opleveren 👀. Daarnaast kunnen klanten via deze weg ook een afspraak maken. Zo heeft Facebook een afspraak button ontwikkeld waarmee je kan doorverwijzen naar jouw online bookingssysteem. Je kan ook een link plaatsen in je Instagram bio zodat klanten ook langs deze weg automatisch een afspraak kunnen maken.

3. Voicemail met doorverwijzing

Ben je even niet bereikbaar op je telefoon of gsm? Geen zorgen! Spreek een voicemailbericht in om klanten die een afspraak wensen te maken door te verwijzen naar de online boeking op je website. Zo zullen de meesten achteraf misschien niet meer terugbellen, maar meteen je online boeking gebruiken voor een toekomstige knipbeurt ✂️.

4. Vermelding in etalage

Maak een affiche en plaats deze voor het venster van je salon met daarop de vermelding “boek nu je afspraak via onze website”. Klanten ‘en passant’ zullen dit misschien opmerken waardoor ze de werking van je salon meteen beet hebben. Zorg er wel voor dat de tekst goed zichtbaar is en vergeet zeker je website niet te vermelden. Ook hier is het belangrijk om een call-to-action te gebruiken 📣.

5. Opmerking bij klanten die telefonisch boeken

Via de salonsoftware van Optios kan je ook opmerkingen bij afspraken of klanten toevoegen. Wanneer de klant een telefonische afspraak heeft gemaakt, schrijf je dit best bij opmerkingen. Zo kan je hem of haar bij de werkelijke afspraak zeggen dat dit makkelijker kan via de afsprakenknop op de website van je salon.

6. Handtekening in e-mail

Met de salonsoftware van Optios kan je verschillende soorten e-mails sturen. Zo kan je aan e-mailmarketing doen of is er de bevestiging- en herinneringsmail bij afspraken. Zorg ervoor dat je een handtekening hebt met een afscheidsgroet en de naam van je salon. Daarnaast kan je klanten hier ook doen herinneren aan de online boeking. Zo kan je bijvoorbeeld het volgende vermelden “Boek je afspraak via http://…”

7. Visibiliteit in salon

Herinner je klanten ook in het salon aan de online booking. Maak gebruik van stickers op de spiegels of kaartjes die je op een bijzettafel of het tablet voor de klant kan zetten. Je kan ook visitekaartjes op de toonbank leggen met daarop de verwijzing naar je online bookingssysteem.

8. Automatische respons Facebook Chat

Indien je gebruik maakt van de Facebook Chat, en toekomstige klanten langs deze weg een afspraak proberen te maken, kan je een automatisch antwoord instellen waarin vermeld wordt dat ze best een afspraak maken via de online reservering (Lees hier hoe je dit doet). Je plaatst hier natuurlijk ook de link van de online booking bij.

👉🏼Heb je nog geen online booking? Lees hier waarom het dringend tijd is om over te stappen naar een digitaal afsprakenboek.

👉🏼 Overtuigd van de online booking? Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met één van onze experts en ontdek de tal van andere voordelen van onze salonsoftware.