fbpx
Leestijd: 2 minuten

🎁Het is altijd fijn om iemand gelukkig te maken met een geschenk, waarom niet met een cadeaubon van jouw kapperszaak? Optios voorziet in de salonsoftware enkele handige tools waarmee je je cadeaubonnen handig kan beheren. In wat volgt leggen we je uit hoe dit in zijn werk gaat.

  1. Video: Hoe kan je cadeaubonnen makkelijk beheren met je Optios account?
  2. Cadeaubon nummeren
  3. Tracering cadeaubon
  4. Overzicht cadeaubonnen

 

1. Video: Hoe kan je cadeaubonnen makkelijk beheren met je Optios account?

2. Cadeaubon nummeren

Om een goed overzicht te houden over de geschenkbonnen die in omloop zijn is het uitermate belangrijk je bonnen te nummeren. De software van Optios voorziet in de mogelijkheid om zelf je eigen nummering in te geven of een volgorde te volgen volgens het systeem (wat enorm aan te raden is). Je kan een voorgesteld bedrag kiezen of een ander bedrag ingeven en vervolgens kan de klant gewoon betalen. Het systeem onthoudt de cadeaubon vanaf nu voor jou.

Cadeaubon-verkopen-Optios

3. Tracering cadeaubon

Wanneer een klant van zijn/ haar cadeaubon gebruik wil maken, moet je enkel het nummer ingeven of de barcode inscannen en weet hij meteen over welke bon het gaat. Het bedrag wordt dan automatisch in mindering gebracht van het totaal te betalen bedrag. Heeft de klant nog waarde over op de geschenkbon? Dan kan deze ook de volgende keer op dezelfde wijze gebruikt worden. Optios houdt de waarde die nog op de cadeaubon staat bij voor jou.

4. Overzicht cadeaubonnen

Alle cadeaubonnen die ooit aangemaakt zijn, worden overzichtelijk weergegeven in het systeem. Zo kan je snel zien welke cadeaubonnen in omloop zijn en van welke de waarde volledig opgebruikt is. Bovendien zie je ook of er al transacties gebeurd zijn met de bon en voor welk bedrag.

Cadeaubon-beheer-Optios

👉🏼Al de functies omtrent de geschenkbonnen kan je makkelijk aanpassen in de kassa instellingen van jouw Optios account.

👉🏼Vergeet niet naar onder te scrollen om je instellingen op te slaan.😅

Instellingen-cadeaubon-Optios

🤩Wil jij ook graag makkelijk en efficiënt de cadeaubonnen in jouw kapsalon beheren? Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze experts.