fbpx
Leestijd: 5 minuten

Wil je graag nieuwe klanten aantrekken in je kapsalon? De salonsoftware van Optios kan je hierbij helpen. Naast de visibiliteit dat je met je Optios account al creëert door onder andere je persoonlijke website en de online boeking, geven we je vanuit onze expertise nog enkel tips om jouw salon net dat tikkeltje populairder te maken.

  1. E-mailmarketing 
  2. Mailchimp
  3. Google Adwords
  4. Facebook advertising
  5. Dont’s
  6. Klantenloyaliteit

1. E-mailmarketing

E-mailmarketing is een belangrijke stap in de groei naar meer visibiliteit en dus het aantrekken van nieuwe klanten. Nu je werkt met Optios kan je ook eenvoudig aan e-mailmarketing doen dankzij onze marketingtool.

Zo kan je een nieuwe campagne toevoegen met bijvoorbeeld een eindejaarsactie. In deze campagne kan je filters toevoegen. Zo kan je ervoor kiezen om iedereen die het afgelopen half jaar bij jou een kleuring heeft laten doen, bij de volgende kleuring een gratis extra dienst aan te bieden. Je hoeft natuurlijk niet altijd acties aan te bieden in je e-mails, zo kan je bijvoorbeeld ook simpelweg een mail sturen wanneer een klant jarig is. 🎂

Filters-mail-optios

Vervolgens kan je je e-mail opstellen. Je kan zelf een leuke foto toevoegen (📸 Tip: inspiratie vind je op tal van websites die rechtenvrije afbeeldingen aanbieden) en de mail voorzien van een tekst met uitleg. Het is enorm belangrijk een goed onderwerp te kiezen voor je e-mail. Dit is namelijk het eerste wat ontvangers zien in hun inbox. Vermijd daarbij woorden als gratis, win, meld aan en uitroeptekens. Deze worden namelijk vaak gezien als spam.⛔️

mail-marketing-optios

Om je e-mail te personaliseren kan je ook de voornaam, achternaam en het adres toevoegen. Dit door enkel te klikken op de blauwe buttons onderaan de e-mail template. Optios koppelt dit voor jou aan alle klanten die zich in de filter bevinden. Leuk voor de klanten om een mail te krijgen die speciaal naar hun gericht is, maak hier dus gebruik van.

🔄 Via Optios kan je daarnaast ook een automatische campagne maken. Zo kan je voor of na elk bezoek van nieuwe klanten een e-mail sturen met bijvoorbeeld een bedankje voor het bezoek.

📱Naast een e-mail, kan je er ook voor kiezen aan sms-marketing te doen. Alles wat hierboven beschreven is is ook mogelijk via sms. Zo bereik je de klant nog sneller!

👉🏼 Vraag je SMS credits hier aan!

2. Koppeling met Mailchimp

Wil je iets geavanceerder aan e-mailmarketing doen? Je kan je Optios account koppelen met Mailchimp. Wat is Mailchimp? Mailchimp is een marketingautomatiseringsplatform. Een lang woord dus voor het automatisch verzenden van e-mails naar een heleboel ontvangers. De koppeling met Mailchimp is gratis tot en met 2000 ontvangers. Ga je hier over, dan moet je zelf een abonnement op het platform nemen.

De reden waarom Mailchimp geavanceerder is, komt door de mogelijkheden in het design. Zo kan je meer afbeeldingen toevoegen, gebruikmaken van verschillende niveaus in je tekst en zelfs landingspagina’s maken. Het is ook veel eenvoudiger call-to-actions toe te voegen aan je e-mail. Er is namelijk de mogelijkheid buttons toe te voegen waarbij doorverwezen kan worden naar websites, files, e-mailadressen of de landingspagina die je zelf gecreëerd hebt.

Test Mailchimp zeker en vast eens uit. Het is het ideale platform om professionele nieuwsbrieven op te stellen.💌

3. Google Adwords

Wil je je salon helemaal professioneel visibiliteit geven? Met Google Adwords kan je jouw salon bovenaan de zoekresultaten van Google laten verschijnen. Hoe doe je dat? Je maakt een campagne aan die van toepassing is op jouw salon. Dat kan een bepaalde actie zijn, maar ook gewoon een promotie voor jouw salon.👀

Onder de campagne kan je advertentiegroepen toevoegen. Dit zijn de thema’s waarmee je gevonden wil worden in Google. Voorbeelden hiervan toegepast op jouw salon kunnen zijn: Kleuringen, knippen, permanent, extensions enzovoort… . Per groep voeg je zoekwoorden toe. Dit zijn de woorden die mensen invoegen wanneer ze bijvoorbeeld naar een salon in de buurt opzoek zijn. Denk dus goed na over woorden die kunnen leiden naar jouw salon. 🧐

👩🏻‍💻Tip: Doe eerst goede research door zelf woorden in te typen in Google en te zien welke zoekresultaten verschijnen. Wanneer je een woord indrukt verschijnen ook voorstellen onder de zoekbalk. Dit kunnen goede indicaties zijn voor veel gebruikte termen.

Zoekwoorden-research-optios

Daarnaast moet je natuurlijk ook een advertentie schrijven. Je gebruikt hierin best ook de zoekwoorden die je hebt ingegeven. Zorg ervoor dat je kort en bondig vertelt waarom ze voor jouw salon moeten kiezen.  ✍🏼

4. Facebook Advertising

Waar beter nieuwe klanten aantrekken dan op Facebook? Want ook daar kan je een advertentie plaatsen. Je  kan daarbij zelf je beoogde marketing doel van de advertentie kiezen. Daarbij moet je eerst uitmaken voor welke fase van de ‘customer journey’ je promotie wil maken.

customer-journey-clients

Er zijn namelijk 3 fases:

  1. Awareness (Bewustzijn): In deze fase zijn de klanten passief. Ze zien de advertentie maar gaan nog niet over tot actie. Deze fase is belangrijk om merkbekendheid te creëren.
  2. Consideration (Overweging): In de tweede fase is de klant al iets actiever. Dit is de fase waarin hij/zij vergelijkingen gaat maken met de concurrent. Het is dus belangrijk aanwezig te zijn, zodat ze ook jou vinden.
  3. Conversion (Aankoop): In de laatste fase laten we de klant een actie doen. Zorg ervoor dat de actie vlot verloopt. Een voorbeeld hiervan kan een link naar de online boeking zijn.

Wanneer je je beoogde doel gekozen hebt moet je een publiek aanmaken. Zo kan je de advertentie laten verschijnen in een bepaalde regio en taal. Je kan ook de doelgroep instellen naar bijvoorbeeld mensen die geïnteresseerd zijn in bepaalde zaken die relevant kunnen zijn voor jouw salon. Je kiest zelf ook het maximale budget dat je wil uitgeven aan de advertentie en de momenten wanneer het mag getoond worden. Verder kies je ook een leuke foto of een filmpje. Vul dit nog aan met een tekstje, en klaar! ✅

5. Dont’s

Naast de vele do’s zijn er ook enkele dont’s die we graag met je delen in verband met de visibiliteit van je salon en het aantrekken van nieuwe klanten. Zo staat jouw salon best niet op een portaalsite. Dit zijn websites waar een aanzienlijk aantal salons samengebracht worden. Meestal worden deze dan ook nog per regio opgedeeld waardoor het voor de toekomstige klant nog bijna enkel met de ogen dicht kiezen wordt tussen jouw salon of dat van een paar straten verder.

Onderscheid je dus van de andere salons met een eigen website zodat je niet tussen de carrousel van andere salons terechtkomt. Maak de website aantrekkelijk en vergeet ook zeker geen reviews van klanten toe te voegen. 😉 Dit kan je makkelijk doen als je met Optios werkt.

6. Klantenloyaliteit

Het is niet alleen belangrijk nieuwe klanten aan te trekken, maar ook om huidige klanten te behouden. Optios kan je hier ook voor een stuk bij helpen. Zo kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van klantenkaarten. Je kan deze snel en eenvoudig aanmaken via je account en dankzij de koppeling met de kassa ook automatisch gebruiken. Anderzijds is het natuurlijk belangrijk de all-round experience van de klant in je salon aangenaam te maken. Bied hen een lekkere kop koffie aan en leg hen in de watten. De volgende keer zullen ze gegarandeerd opnieuw bij jou langskomen. 🥰

klantenkaart-optios

👉🏼 Ook meer nieuwe klanten dankzij Optios?

👉🏼 Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze experten via https://www.optios.net/