fbpx
Leestijd: 2 minuten

1 op de 5 klanten komen niet opdagen op hun afspraak bij zowel beauty- als kapsalons (HLN, 2019). Het wordt hoogtijd dat hier iets aan gedaan wordt. Optios zoekt steeds naar nieuwe manieren om komaf te maken met no-shows in jouw salon. Naast de herinnerings- en bevestigingsberichten, is er nu een nieuwe manier om ervoor te zorgen dat klanten je niet in de steek laten: De online voorschotten. 💰

  1. Voorschotten: waarom?
  2. Mollie
  3. Extra hulpmiddelen tegen no-shows

1. Voorschotten: Waarom?

Om no-shows tegen te gaan, hebben we een nieuwe feature in je Optios account. Vanaf nu kan je een voorschot vragen aan de klant. Zo wordt de kans op een no-show enorm klein. De klant heeft namelijk al een deel van de dienst betaald en zal dit geld niet willen verliezen. Langs de andere kant ben ook jij zeker dat je toch een deel van de dienst betaald zal krijgen, zelfs al komt de klant niet opdagen.

2. Mollie

De tool die je toelaat een online betaling te ontvangen heet Mollie. Via je Optios account kan je automatisch een koppeling met dit platform maken. Maar, wat doet het juist? Mollie is een online betaalplatform. Je koppelt jouw bankrekening aan dit systeem en kan betalingen ontvangen langs allerlei verschillende betaalmogelijkheden zoals Bankcontact, Visa, PayPal, andere creditcards enz.

Hoe werkt het?

  1. Koppel je account (Optios -> Instellingen -> online betalingen -> connect with Mollie)
  2. Activeer je account: Volg het stappenplan via Mollie, daarbij moet je voornamelijk de gegevens van je organisatie en jezelf aanvullen, alsook de betaalmogelijkheden die je wenst te integreren. Vergeet ook niet je paspoort of identiteitskaart te uploaden om je identiteit te bevestigen.
  3. Verifieer je account: Na het invullen van de gegevens ontvang je een e-mail om je account te verifiëren. Klik hierop.
  4. Koppel je bankrekening met Mollie: Om dit te doen moet je een betaling van 1 eurocent doen. Zo weet Mollie dat jij de eigenaar van de rekening bent.
  5. Ontvang betalingen: Je kan vanaf nu online betalingen ontvangen. Maar dat wil nog niet zeggen dat je ze meteen kan uitbetalen. Hiervoor moet Mollie eerst je website en de gegevens van je salon verifiëren. Zorg er dus voor dat je alle nodige documenten uploadt om zo snel mogelijk de betaalde bedragen te ontvangen.
  6. Wijzigen diensten: Wanneer alles correct ingesteld is, zie je wanneer je een dienst openklikt een nieuw vakje verschijnen i.v.m de online voorschotten. Vink dit aan en kies het te betalen bedrag.
  7. Melding bij afspraak: Bij het maken van een online afspraak, krijgen klanten vanaf nu een melding om eerst een voorschot te betalen.

3. Extra hulpmiddelen tegen no-shows

Naast de online voorschotten beschikt Optios over nog hulpmiddelen om komaf te maken met no-shows. Zo kan je ook automatische mails of sms’jes versturen om de afspraak te bevestigen en de klant vlak voor de afspraak nog een herinnering sturen. Zijn er klanten die beweren dat ze je mail of sms niet ontvangen hebben? Geen nood! Bij communicaties in de klantenfiches kan je zien of je mails en berichten afgeleverd en gelezen zijn. Geen plaats meer voor excuses dus! Daarnaast is het ook belangrijk dat je leert uit het verleden. Zijn er bepaalde klanten die het zich meermaals permitteren om niet te komen opdagen? Schrijf het bij de opmerkingen in hun klantenfiche. Zo kan je hen een extra berichtje sturen i.v.m de no-show.

👉🏼 Ook komaf maken met no-shows dankzij de online voorschotten?

👉🏼 Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze experten.

Categorieën: Algemeen