fbpx
Leestijd: 2 minuten

De kerstperiode is in het zicht, nog enkele dagen en je zit aan de kersttafel. Als kapper zit je waarschijnlijk al met de handen in het haar, want de eindejaarsperiode is voor jou de drukste periode van het jaar. Klanten willen namelijk helemaal tiptop in orde zijn voor kerst en nieuw en daar hoort natuurlijk een verzorgde coupe bij. 

Je zal vaak ook heel wat ergernissen hebben in deze periode. Wij geven je enkele tips om de eindejaarsperiode naadloos door te komen.

  1. Help: Ik heb enorm veel no-shows in het salon 
  2. Help: Wanneer open ik tijdens de eindejaarsperiode?
  3. Help: Het is te druk in het salon

1. Help: Ik heb enorm veel no-shows in het salon 

Merk je dat het aantal no-shows tijdens de kerstperiode toeneemt? Je kan er iets aan doen! Klanten gaan anders denken dat ze zich dit steeds kunnen blijven veroorloven, terwijl dit ten koste gaat van de inkomsten voor je salon. Hier enkele tips om no-shows te vermijden tijdens deze periode (en eigenlijk voor altijd 😡)

  1. Stuur een bevestigingsbericht na het maken van de afspraak.
  2. Stuur een herinneringsbericht net voor de klant naar de afspraak moet komen.
  3. Laat de klant online een voorschot betalen. Zo ben je zeker van een deel van de inkomsten.
  4. Plaats een berichtje op je website en social media met de boodschap dat no-shows niet kunnen en er in de plaats misschien zelfs een boete betaald moet worden.

✅ Deze hulpmiddelen kan je makkelijk toepassen met Optios. Zo kan je zelf bekijken of je berichten afgeleverd en gelezen zijn. Door onze koppeling met Mollie kan je ook een online voorschottensysteem toevoegen aan je online booking.

2. Help: Wanneer open ik tijdens de eindejaarsperiode?

Weet je niet goed wanneer je juist je salon moet openen tijdens de feestdagen? 25 december en 1 januari zou ik daar niet voor kiezen 😉. 26 december ligt wat moeilijker. Kijk eerst even of er veel vraag is van klanten? Moet je veel klanten afwijzen tijdens de week voor nieuwjaar? Dan kan je misschien toch best opteren om je salon op tweede kerstdag te openen. Veel mensen vieren ook tweede kerstdag waardoor ze die dag misschien wel willen starten met een frisse coupe.

👉🏼 Laat je klanten wel op voorhand weten dat je werkt op 26 december. Zo is bij hen de twijfel ook al weg.

3. Help: Het is te druk in het salon

Tijdens de eindejaarsperiode zou het al eens goed kunnen dat het wat drukker in het salon is dan anders. Beschik je daarnaast ook nog over een telefoon die voortdurend rinkelt? Salonautomatisering biedt hier een oplossing. Met de online booking kan je je telefoon vaarwel zeggen en je hoofd heel wat lichter maken met de digitale agenda.

Daarnaast kan je ook nog snel afrekenen en staan je dagrapporten gewoon voor je klaar. Verkoop je nog een product? Dan kan je dit makkelijk uitscannen dankzij het automatisch productbeheer. 

🎄🎅🏽 🎁 Hopelijk kunnen deze tips je helpen om de eindejaarsperiode door te komen. Zo kan je snel ook gezellig kerst en oude en nieuw vieren! Alvast fijne feestdagen toegewenst van het Optios team.

👉🏼 Ook interesse in salonautomatisering? Ontvang een gratis & vrijblijvend advies gesprek met één van onze experten.