fbpx
Leestijd: 2 minuten

We proberen Optios elke dag te verbeteren en jullie tips en feedback te verwerken. Ontdek hier de laatste nieuwe features in je Optios software.

  1. Koppeling Twinfield
  2. Nederlandse feestdagen
  3. Toestemming geven switchen vestiging
  4. Cash afrondingen tot 5 eurocent
  5. Reeksnummer van de factuur resetten
  6. Andere features
  7. Algemeen

1. Koppeling Twinfield

Vanaf nu kan je Optios koppelen met Twinfield. Dit professionele online boekhoudprogramma bevat tal van functies waaronder rapportages, de mogelijkheid om offertes en facturen te maken, automatische belastingaangifte en nog zoveel meer. Twinfield voldoet aan de nieuwste regelgeving, is slim geautomatiseerd en goed beveiligd. In combinatie met Optios word jij ongetwijfeld een kei in je administratie, zonder er zelf iets voor te moeten doen 🤯.

2. Nederlandse feestdagen

Voortaan staan ook bij Nederlandse salons automatisch de feestdagen ingesteld, zo kunnen er op die dagen geen online afspraken gemaakt worden. Deze zijn handig te beheren bij instellingen > vakantie. Je kan zelf nog extra dagen toevoegen of verwijderen. Maar je hoeft ze niet langer allemaal manueel toe te voegen. Je kan trouwens zelf kiezen of je de feestdagen automatisch toevoegt aan je agenda.

3. Toestemming geven switchen vestiging

Heb je meerdere vestigingen van je salon? Dan kan jij als manager per medewerker kiezen of ze kunnen switchen tussen vestigingen in de software of niet. Je kan hen die rechten geven of ontnemen via instellingen > medewerker kiezen > rechten > permission calendar switch.

4. Cash afrondingen tot 5 eurocent

Alle handelszaken moeten sinds 1 december 2019 cash betalingen afronden tot 5 eurocent. Dit wordt nu automatisch gedaan door Optios. Zo is er geen verschil meer in de kassa en de boekhouding. Je kan de cash afrondingen simpel inschakelen via instellingen > Kassa > Cash afronden op 5 cent. 

5. Reeksnummer van de factuur resetten

Je kan nu makkelijk zelf je factuurnummer resetten. Het factuurnummer start bij 1 en begint opnieuw te tellen als je het voorvoegsel wijzigt. Gebruik %year% als voorvoegsel om de nummering automatisch opnieuw in te stellen ieder jaar. voorbeeld: voorvoegsel %year%- zal een factuurnummer 2020-1 geven. Je vindt dit bij instellingen > Account > Facturatie gegevens (onderaan).

6. Andere features

• Je kan de lange weekdag naam in de online booking nu vervangen door enkel de uurnotatie weer te geven. Ga naar Instellingen > Agenda > Online afspraken > Online appointments show weekday names.

Overzicht van de verschillende diensten met prijzen, tijdsduren, inwerktijden, kleur en categorie bij Instellingen > Diensten > Overzicht.

7. Algemeen

Zijn er collega’s geïnteresseerd?

• Indien uw collega klant wordt, verkrijg je onmiddellijk 1 maand gratis.

Nog een vraagje?

• Stuur ons gerust een e-mail via support@optios.net of  support@esthios.be