fbpx
Leestijd: 3 minuten

Merk je op dat je producten in het salon vaak in het rek blijven staan? Dat is bijzonder jammer, want het is de ideale manier om meer uit een afspraak te halen en de inkomsten in je salon ferm te doen stijgen. Langs deze weg geven we je enkele tips om meer producten over de toonbank te schuiven. 

  1. Licht toe
  2. Laat hen versteld staan van het resultaat
  3. Aantrekkelijk tentoonstellen
  4. Vraag het bij het afrekenen
  5. Promoot op social media
  6. Webshop
  7. Korting

1. Licht toe

Gebruik je een speciale shampoo of verzorging voor een klant? Praat erover. Vertel aan je klanten wat je aan het doen bent, met welk product en waarom ze het nodig hebben. Dit is de eerste stap om interesse voor het product op te wekken. Toon hen terwijl ook het flesje en zet het vervolgens voor hun neus zodat ze er steeds mee in contact komen.

2. Laat hen versteld staan van het resultaat

Toon de klant na het gebruik van het product het resultaat ervan. Is hun haar veel zachter? Geeft het een mooie schijn? Geeft het de krullen van je klant een boost? Zet dit in de kijker en duid nog eens wat het product precies gedaan heeft. Preciseer daarbij ook dat het makkelijk is voor alledaags gebruik en het de styling van het haar veel eenvoudiger maakt.

3. Aantrekkelijk tentoonstellen

Zet je producten in de kijker! Maak een leuk hoekje in het salon en plaats je producten in groepjes van 3. De lijn van de producten plaats je van klein naar groot of door elkaar, maar zeker niet van groot naar klein (dit zou een negatief effect hebben). Je kan eventueel een extra blok zetten met uitgelichte producten of producten in de kijker. Deze zullen ongetwijfeld de aandacht trekken.

Plaats in het salon ook enkele banners van de merken waarmee je werkt. Maak ook hiermee promo voor een bepaald product.

Een andere boost voor de verkoop van producten zijn pakketten. Zo kan je ten eerste in een klap meer producten verkopen en daarnaast klanten ook aanzetten om verschillende dingen uit te proberen. Dit zal voor de verdere verkoop een positief effect hebben.

4. Vraag het bij het afrekenen

Je klant vraagt nog steeds niet naar dat ene product om te kopen? Stel het voor bij het afrekenen, misschien zijn ze het wel vergeten. Indien ze dan nog steeds niet toehappen kan je een staaltje meegeven. Zo kunnen ze het thuis eens proberen en gaan tijdens de volgende afspraak misschien wel over tot een aankoop. 

5. Promoot op social media

Waar beter iets promoten dan via Facebook en Instagram? Heb je een nieuw product? of bied je een korting op bepaalde producten? Deel het op een van deze platformen. Zo is de klant meteen op de hoogte van de nieuwigheden in je kapsalon. 

Je kan ook een product in de kijker zetten door bijvoorbeeld een tutorial te maken over hoe je een bepaald product kan gebruiken. Dit zal gegarandeerd interesse opwekken!

Nog een stapje verder gaan? Verstuur informatie over je producten via je e-mailmarketing. Het handig hieraan is dat je je kan beperken tot het sturen naar bepaalde doelgroepen. Zo kan je bijvoorbeeld een korting op een bepaalde wax enkel naar de mannelijke klanten in je salon sturen. Dit kan je makkelijk doen a.d.h.v marketing automatiseringsplatformen zoals Mailchimp.

6. Webshop

Wil je je producten ook langs een andere weg verkopen? Maak een eigen webshop en koppel deze aan je website. Mensen die op zoek zijn naar een bepaald product kunnen langs deze weg ook hun weg naar jouw salon vinden, twee vliegen in één klap!

Schrikt het opzetten van een eigen webshop je af? Geen zorgen! Platformen zoals Shopify maken het enorm makkelijk om je producten online aan te bieden. 

7. Korting

Ten slotte kan je ook een korting geven op de producten. Er is misschien niet altijd een bepaalde gelegenheid om een korting toe te kennen, maar de klant zal op die manier sneller een product aankopen. Zo zullen ze hopelijk in het vervolg nog meer van dit product willen kopen, dit maal zonder korting. De korting is op die manier een investering voor de verdere verkoop van je assortiment producten.

 

🤯 Met de salonsoftware van Optios kan je handig je producten beheren. Snel in- en uitscannen om vervolgens een analyse door te voeren dankzij de handige rapporten. Zo zie je snel welke producten werken en welke je misschien beter aan de kant schuift.

👉🏼 Ook eenvoudig producten beheren? Ontvang een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met één van onze experten.