fbpx
Leestijd: 3 minuten

De corona crisis heeft ook gevolgen voor de schoonheidsbranche. Maar blijf niet bij de pakken zitten. Nu je minder klanten over de vloer krijgt of zelf je salon helemaal moet sluiten kan je tijd vrijmaken om te werken aan je salon. We lijsten hier tips op om je door de corona crisis te slaan.

  1. Google my business
  2. Marketing acties
  3. Content kalender
  4. Online booking
  5. Website verbeteren 
  6. Social media kanalen 
  7. Stocktelling
  8. Administratie
  9. Klanten geruststellen
  10. Relax

 

1. Google My Business

Maak een Google My Business account aan en krijg meer bedrijfsvermelding binnen Google. Je kan je salon hier ook onderscheiden door leuke foto’s of video’s toe te voegen. Klanten kunnen je bovendien langs verschillende wegen bereiken, zo kunnen ze je met één klik bellen, een bericht sturen of zelf een review schrijven. Google geeft cijfers vrij waarbij ze aantonen dat 600 miljoen zoekopdrachten naar kappers of schoonheidssalons gaan. Zorg er dus voor dat je online vindbaar bent!

Je Google My Business aanmaken kan hier 👉https://www.google.com/intl/nl_be/business/

2. Marketing acties

Denk na over acties die je derest van dit jaar kan doen. Probeer zeker eens een Facebook ads campagne uit te testen. Dit zal de visibiliteit van je salon zeker verhogen.

3. Content kalender

Denk eens na over de content die je wil delen op je social media kanalen de komende maanden. Lijst dit op in een kalender. Je kan je content ook al maken en plannen via Facebook creation studio. Deze tool is gratis en enorm handig om ervoor te zorgen dat je consistent post.

4. Online booking

Na de crisis zal je veel telefoontjes krijgen voor afspraken. Ga aan de slag met een online bookingssysteem en laat je klanten via social media weten dat ze online een afspraak kunnen maken. Dit zal je achteraf heel wat tijd besparen. Probeer eerste enkele trials van salonsoftwares uit en kies dan welke het best bij je past.

5. Website verbeteren

Steek ook wat tijd in het optimaliseren van je website. Actualiseer je foto’s en schrijf eens een nieuw tekste. Staan er nog geen reviews op je website? Dan is het hoogtijd om deze nu toe te voegen.

6. Social Media Kanalen

In deze tijd mogen we ons gelukkig stellen met social media. Dit is namelijk de meest snelle manier om een hele hoop mensen te bereiken. Heb je nog geen social media kanalen, gebruik je tijd dan om er een aantal aan te maken (Facebook en Instagram zijn key!) en er mee te leren werken. Hou ook je klanten op de hoogte van de huidige situatie omtrent corona.

7. Stocktelling

Een minder leuk werkje, maar het moet sowieso gebeuren. Tel je stock en gebruik je tijd om alles overzichtelijk bij te houden in een excel-bestandje of eventueel in je salonsoftware indien je dit gebruikt. Wanneer het opnieuw drukker wordt zal je hier veel tijd mee winnen en meer tijd kunnen vrijmaken voor je klanten.

Via dit bestand kan je makkelijk je voorraad bijhouden 👉 Voorraadbeheer-excel

8. Administratie

Breng je administratie op orde. Vul je kasboek, dagrapporten en boekhouding in en breng je aankoopfacturen in orde. Na deze crisis zal je allesbehalve ook dit nog in orde willen brengen.

9. Informeer klanten

Sluit je je salon? Verwittig je klanten via social media, contacteer hen persoonlijk of stuur een e-mailcampagne. Blijf je open? Stel je klanten dan via deze kanalen gerust met de voorzorgsmaatregelen die je zal hanteren in het salon.

10. Relax

We weten dat het moeilijk is om je nu te ontspannen maar probeer het toch te doen. De periode hierna zal enorm druk worden voor iedereen. Rust dus uit, geniet van je familie, zo kunnen we nadien er allemaal samen terug invliegen.

 

 

Laten we hopen dat dit snel voorbij is. 🤞🏼

Categorieën: Algemeen