fbpx
Leestijd: 2 minuten

Optios biedt tal van mogelijkheden om de administratie in je salon aan te pakken. Het kan waarschijnlijk dat je de software niet optimaal benut, hoogtijd om dit nu aan te pakken. We sommen enkele features op die je misschien nog niet kent. Wist jij al dat deze bestonden? šŸ§

  1. Gepersonaliseerde categorieƫn in klantenfiches
  2. Extra betaalmiddelen creƫren
  3. Omzet per type
  4. Verbruik-rapportĀ 
  5. E-mailbevestiging telefonische afspraak
  6. Gebruikers sorteren
  7. Agenda-synchronisatieĀ 

 

1. Gepersonaliseerd categorieƫn in klantenfiches

In je klantenfiches staan een aantal categorieĆ«n waaronder opmerkingen, kleurformules, afspraken … je kan ook extra categorieĆ«n toevoegen. Wil je bijvoorbeeld de originele haarkleur van een klant bijhouden? Of de favoriete koffie? Voeg een extra categorie toe bij Instellingen > Klanten > CategorieĆ«n > Aanmaken. Zo wordt je klantenfiche nog uitgebreider en je persoonlijke service nog beter.

 

2. Extra betaalmiddelen creƫren

Dit is een van onze laatste nieuwe features. Misschien wist je het nog niet maar deze laat je toe om eigen betaalmiddelen – die voordien nog niet in je software stonden – ook toe te voegen aan je betaalmogelijkheden. Zo worden deze ook makkelijk opgenomen in je rapporten. Betalen klanten misschien vaak met Payconiq of een andere betaalapp? Voeger deze dan nu toe via Instellingen > Kassa > Betaalmiddelen > Aanmaken.

3. Omzet per type

Onze rapporten zijn enorm uitgebreid en kunnen geraadpleegd worden per type. Zo kan je de omzet per medewerker, klant, dienst en product bekijken. Je gaat daarvoor naar rapporten en kan bovenaan door op medewerker te drukken wisselen per type.

4. Verbruik-rapport

Wist je al dat je ook een rapport kan raadplegen over je eigen verbruik in het salon? Dit rapport is enorm handig om een kijkje te nemen naar wat je zelf in het salon verbruikt en op die manier je kosten te berekenen.

5. E-mailbevestiging telefonische afspraak

Niet alleen klanten die online boeken krijgen automatisch een herinnering of bevestiging van hun afspraak. Je kan ook klanten die telefonisch boeken een emailbevestiging sturen. Ga naar Instellingen > Agenda > Algemeen > Bevestiging afspraak sturen naar de klant via e-mail voor telefonische afspraken > Opslaan.

Ps: Vergeet zeker niet het e-mailadres van de klant te vragen wanneer ze je bellen voor een afspraak.

6. Gebruikers sorteren

Vind je het belangrijk dat je medewerkers hiƫrarchisch gerangschikt zijn? Of wil je gewoon je volgorde wijzigen? Je kan je gebruikers makkelijk sorteren via Instellingen > Agenda > Gebruikers sorteren > Neem een gebruiker vast en verplaats naar de gewenste plaats.

7. Agenda synchronisatieĀ 

Wist je al dat je jouw agenda of dat van je werknemers kan synchroniseren met je Google Agenda? Zo kunnen je medewerkers of jijzelf heel snel je agenda raadplegen zonder dat de software er aan te pas komt.

Bekijk in onderstaand filmpje hoe je dit makkelijk kan doen:

 

Neem ook zeker een kijkje in onze blog over de laatste nieuwe features van afgelopen maand.šŸ˜šŸ†•

Categorieƫn: Algemeen