fbpx
Leestijd: 3 minuten

Social media is niet meer weg te denken uit ons leven. Zou het dan ook niet handig zijn om klanten aan te trekken via social media kanalen? Toch is het iets moeilijker dan het lijkt. Met deze tips kom je al een stuk verder!

 1. Branding
 2. Consistentie
 3. Personalisatie
 4. Bestaande klanten

Hoe klanten aantrekken via social media?

1. Branding

Bijna elk kapsalon beschikt over eigen social media. Effectief klanten aantrekken via social media, maakt dus dat je jezelf hier onderscheidt van anderen. Je probeert hen namelijk via je social media te overtuigen om naar jouw salon te komen.

Daarom raden we je aan een eigen branding te maken. Wat is een branding?

Branding is een middel om producten, diensten of organisaties van elkaar te onderscheiden. In jouw geval dus je kapsalon onderscheiden van een ander. Daarbij is het essentieel om een cluster van onderscheidende, unieke associaties te creëren bij jouw doelgroep. Wat hoort er allemaal onder branding?

 1. Naam: Kies een unieke naam voor jouw kapsalon. We weten dat het in de kapperssector soms heel moeilijk is om anders te zijn. `Think outside the box`: afkortingen, samentrekkingen, het woordenboek, buitenlandse woorden, je eigen naam, bijnamen.
 2. Logo: Zorg voor een eigen logo, zodat je goed herkenbaar bent via social media. Kan je niet goed overweg met Photoshop? Iemand uit je omgeving zal je vast en zeker wel kunnen helpen. Het is niet nodig om een ingewikkeld logo te maken, zorg er gewoon voor dat het herkenbaar is.
 3. Huisstijl: Het is enorm belangrijk om een eigen huisstijl te hebben. Wat bedoelen we hiermee? Zoek kleuren, afbeeldingen en ideeën die samen een algemene richting of een thema aangeven. 
   • Maak een moodboard, je kan inspiratie vinden op Pinterest.
   • Kies steeds dezelfde filter voor je foto’s.
   • Gebruik telkens je logo of hetzelfde lettertype voor je foto’s.
   • Vraag feedback aan familie en vrienden.
   • Maak een stijlboek met daarin alle specificaties zoals formaten van je afbeelding, vorm, lettertypes, …

TIPS:

Hatchful is een gratis tool om je eigen logo te maken.

Met Canva maak je in geen tijd een prachtig ontwerp voor de branding van je salon.

  2. Consistentie

  Klanten aantrekken via social media vergt dat je social media kanalen ook zichtbaar blijven.

  Plaats dus consistent content op al je social media kanalen. Wanneer je enkel af en toe een post doet, is de kans groter dat mensen je pagina gaan ontvolgen. Het is dus belangrijk je volgers/likers bij je te houden en te boeien.

  Maak een contentkalender, dit is een handige planning waarin je oplijst wat je de komende tijd wil gaan posten. Op die manier heb je een duidelijk overzicht en kan je zien of er voldoende variatie is in je berichten. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Je kan op Facebook op voorhand posts inplannen. Dat kan je doen door de post te maken en dan onderaan op ‘plannen’ te drukken.

  Contenttips

  • Before and after: Toon je kwaliteiten. Voor-en na foto’s zijn hier het ideale middel voor. 
  • Achter de schermen: Post zeker ook foto’s van je salon en ook van jezelf. Een persoonlijke aanpak wekt sympathie op bij mensen en zal je salon alleen maar ten goede komen.
  • Tip van de week: Je kan wekelijks ook een tip meegeven aan je volgers. Bijvoorbeeld hoe ze het best de puntjes van hun haar verzorgen of welke shampoo ze het best gebruiken voor hun type haar. Voeg hier eventueel de link naar je webshop nog toe, zo kan jij hier nog extra inkomsten uithalen. Win-win!
  • Product in de spotlight: Promoot ook je producten via social media. Zo zullen sommigen misschien voor je kiezen omdat je met een bepaald merk werkt. 
  • Video’s zijn key: Volgens verschillende bronnen zal online video in 2021 ruim 80% van het online verkeer omvatten. Video’s hebben altijd het meeste bereik via social media, maak daarom dus ook filmpjes. Tutorials zijn hier een leuke mogelijkheid, maar bijvoorbeeld ook een rondleiding in het salon.

  3. Personalisatie

  Plaats af en toe een foto van achter de schermen op je social media kanalen. Dit kan een foto van jezelf zijn, je werknemers of zelfs met je gezin. Je content persoonlijker maken, zorgt voor meer sympathie bij je volgers. Je geeft hen op die manier een gevoel van vriendschappelijkheid, wat hen hopelijk zal aanzetten om een afspraak te maken bij jouw kapsalon.

  4. Bestaande klanten

  Gebruik je huidige cliënteel om promotie voor jou te doen via social media. Laat hen zich inchecken via Facebook, een verhaal maken op Instagram of vraag hen om hun vrienden uit te nodigen je pagina op Facebook te liken. Dit zal je gegarandeerd een hoop nieuwe volgers opleveren.

   

  Categorieën: Algemeen